Kommunchef i Sorsele, Christer Normark, berättar om den internationellt uppmärksammade lägenhetsförsäljningen. Foto: SVT

Heldag för budgivningen på 1-kronelägenheten i Sorsele

Uppdaterad
Publicerad

Budgivningen på den lägenhet som lades ut för 1 krona av Sorsele kommun har pågått under hela tisdagen och kommunchefen Christer Normark hade fortfarande en del kvar att göra när SVT pratade med honom under eftermiddagen.

Från början hade runt 200 personer hört av sig och anmält intresse för lägenheten.

Men när det till slut blev dags för budgivning hade de minskats ner till ”bara” 59.

Christer Normark, som har avskräckts från en framtida karriär som fastighetsmäklare, säger under tisdagseftermiddagen att man efter ett tredje varv på budgivningen till slut sållat fram en 6-7 intressenter.

– Det har kristalliserats ut ett antal nu som är mer seriös än andra utifrån prisbilden, säger Normark.

Han har fått spendera en del tid i telefonsamtal med de olika intressenterna och det har framkommit att många inte riktigt har koll på vad en bostadsrätt i Sorsele, i Norrlands inland, egentligen innebär.

– Vi vill inte hamna i läget att någon känner sig lurade efter köpet, säger Normark.

Har ökat intresset för Sorsele

Men även om en del har blivit avrådda från just detta köp så har samtalen med ”mäklare” Normark skapat intresse för kommunen.

– Vi har jättemånga som inte kommer att köpa de här bostadsrätterna men som har fått upp intresset för Sorsele som kommun, vi har många som har sagt att de ska komma hit och titta på andra objekt, säger Christer Normark.

Han fortsätter:

– Vi har redan hyrt ut lägenheter via vårt bostadsbolag, så att det har blivit ringar på vattnet ska vi inte förringa.

Han berättar bland annat om en familj från Stockholm som varit intresserade av att bjuda på lägenheten, men som ändrade sig.

– Efter samtal så var vi överens om att det inte var det här dom söker, istället ska dom komma upp hit till Sorsele i sommar och vi ska hjälpa dom att hitta ett annat objekt, ett mindre hus eller fritidshus, säger Normark.

Men han säger att fokus för honom just nu är att få färdigt den här affären.

– Vårt uppdrag från politiken är ju att vi ska sälja de här bostadsrätterna och det ska vi ju lyckas med, men någon mäklare blir jag nog aldrig, säger Christer Normark och skrattar.

Se mer från intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.