– Vi har kostnadsberäknat till 31 miljoner och det är klart att det är mycket pengar, säger Storumans kommunalråd Tomas Mörtsell (C). Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ovanligt många bostäder planeras i Storuman

Uppdaterad
Publicerad

Läget på bostadsmarknaden i Västerbotten ser ljusare ut än på länge. Utöver att det byggs mycket i kustkommunerna så pågår byggplanerna också för fullt i Storuman.

Flera av kommunerna i Västerbotten går mot balans på bostadsmarknaden. Det framgår av länsstyrelsens årliga bostadsmarknadsanalys.

Men länets större städer har fortfarande problem med bostadsbrist. Det byggs mest i kustkommunerna där befolkningstillväxten också är som störst. Men det finns ett undantag – Storumans kommun.

– Framför allt beror det på den expansion skett i Hemavan och Tärnaby, det skulle jag väl säga är den stora motorn i detta, säger Tomas Mörtsell (C), kommunalråd i Storuman.

”Jobbar för att ta fram nya områden”

Mörtsell menar på att tillväxtsutvecklingen dessutom ökat sedan ifjol, efter det att kommunen investerat i en lift i Tärnaby, och att man nu i kommunen börjar se en kommande brist på bostäder.

– Vi jobbar för att ta fram nya områden för permanentboende i både Hemavan och Storuman. Jag bedömer att en del av dessa kommer stå färdiga under de nästkommande två åren, säger kommunalrådet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer