Föreningen har aktiverat ett krishanteringsteam för att bestämma hur de ska hantera händelsen. Foto: arkiv/TT

Idrottsklubben efter misstänkta mordförsöket mot barn i Umeå: ”Alla är väldigt chockade”

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som är misstänkt för mordförsök på sitt barn i Umeå har varit aktiv inom en idrottsförening. Föreningen har aktiverat ett kristeam efter händelsen.

– Alla är väldigt chockade. Vi är mitt uppe i hur vi ska hantera det. Vi erbjuder våra ledare och barn stöd, säger en man i föreningen som jobbar med barn och ungdomar.

Under söndagkvällen fördes en åttaårig pojke med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Pojkens mamma greps och har senare häktats misstänkt för mordförsök. Under onsdagen meddelade sjukvården att pojkens skadeläge förbättrats.

– Jag kan konstatera att det här barnet har haft väldigt tur utifrån den skadebild han har, sa åklagaren Linnea Hedström.

Mordförsök på barn i Umeå

Både kvinnan och barnet som hon misstänks för mordförsök på har varit aktiva i en idrottsförening.

– Alla är väldigt chockade, säger en man i föreningen.

Träningar fortsätter som vanligt

Föreningen har aktiverat ett kristeam för att bestämma hur de ska hantera händelsen.

– Vi fick veta detta igår och är mitt uppe i hur vi ska hantera detta. Vi har varit i kontakt med pojkens skola och en POSOM-grupp bland annat. Vi erbjuder våra ledare och barn stöd, säger han.

Föreningen har fått rådet att fortsätta med verksamheten och träningar som vanligt.

– Det är viktigt att erbjuda den miljön att träffas och fortsätta med träningarna som vanligt. Vi hoppas att pojken ska bli bra och våra tankar är med familjen.

Kommunen stöttar elever

På skolan där barnet går kommer elevhälsoteamet att förstärka sina insatser för att fånga upp elever som är i behov av stöd och samtal.

– Det handlar i första hand om att finnas där för att fånga upp elever som har frågor och erbjuda samtal till dem som vill, skriver Christopher Granberg, biträdande utbildningsdirektör grundskola, i ett mejl.

Varken kvinnan eller barnet har hörts

Den misstänkta kvinnan häktades under onsdagen och är inlagd på rättpsykiatrin. Hon har varken förnekat eller erkänt brott. Varken hon eller barnet har hörts av polisen.

– Vi har inga inplanerade förhör med vare sig offer eller gärningsman i veckan utan det kan bli aktuellt först kommande vecka, säger David Helgesson, chef vid polisens avdelning för grova brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på barn i Umeå

Mer i ämnet