Inbrotten har skett på snarlikt sätt, genom garagefönster eller fönster på sidorna av husen. Foto: Arkiv

Inbrottsvåg i länet – grannar som har anmält

Uppdaterad
Publicerad
Inbrott har skett i Vilhelmina under söndagsmorgonen och Dorotea på lördagen. I flera fall är det hos folk som är bortresta och det är grannarna som anmält inbrotten. Polisen vill att allmänheten ska vara uppmärksam.

Klockan 10.30 på söndagsmorgonen fick polisen i Västerbotten in larm om ett villainbrott i Vilhelmina tätort. Det var en granne som hade upptäckt inbrottet.

En halvtimme senare kom nästa samtal om ett misstänkt inbrott, även då var det en granne som hade upptäckt något misstänkt.

Under söndagen har det nu kommit in tre stycken anmälningar om villainbrott i Vilhelmina. På midsommardagen var det tre anmälda villainbrott i Dorotea. Tillvägagångssättet är detsamma: Tjuvarna har tagit sig in via garagefönster eller fönster på sidan av huset.

Tjuvarna tar ofta saker som är lätta att få med sig, i två av fallen i Dorotea saknas smycken och kontanter.

Var uppmärksamma och ring grannarna om ni är bortresta

”Polisen vill göra allmänheten uppmärksam på okända personer och fordon som rör sig i bostadsområden. Notera registreringsnummer, samt beskrivning av personen/personerna” skriver polisen på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer