Åsa Andersson, tf vd för Skellefteå industrihus. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ingen flytt för Skellefteås räddningstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänstens lokaler i Fabriken-projektet i Skellefteå har avbeställts.
Nu väntar en ny upphandling av deras framtida lokaler.
– I dagsläget vet vi inte när, säger Lorents Burman (S), kommunalråd och styrelseordförande.

Fabriken-projektet i Skellefteå har vid flera tillfällen överskridit budget. Budgeten för bygget när det startade var 305 miljoner kronor, sedan 367 miljoner kronor och nu ser det ut att bli 403,7 miljoner.

Skellefteå industrihus beräknar att budgeten för projektet kommer hållas när räddningstjänstens del exkluderas. Entreprenören får inte fortsatt förtroende att bygga räddningstjänstens lokaler och den delen avbeställs.

– Det arbetssätt vi har nu skapar förutsättningar för att kunna slutföra projektet på ett bra och kontrollerat sätt, säger Åsa Andersson, tillförordnad vd för Skellefteå Industrihus, i ett pressmeddelande.

”Vet inte hur det påverkar”

Planen var att räddningstjänsten skulle flytta in i lokalerna år 2020. Men nu väntar en ny upphandling för räddningstjänstens lokaler.

– Skellefteå industrihus styrelse kommer att ta nya beslut om upphandling av räddningstjänstens nya lokaler. I dagsläget vet vi inte när. Det är beroende av trafiklösningen, säger Lorents Burman (S), kommunalråd och styrelseordförande Skellefteå industrihus.

”Vi är trångbodda”

Räddningstjänsten är i stort behov av nya lokaler, något som nu ser ut att försenas ytterligare.

– Vi är lite trångbodda och har omoderna lokaler. Jag vet inte hur det här påverkar vår tidsplan, säger Mattias Hagelin, räddningschef, till SVT Nyheter.

Skellefteå industrihus utredning om byggnationerna på Hedensbyn pågår fortfarande och beräknas bli klar under våren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer