Ingrid står utan jobb – efter 37 år i företaget

Publicerad

Efter 37 år på Element Six i Robertsfors letar nu Ingrid Hanke nytt jobb. På tisdagen var det rekryteringsdag i kommunen där olika företag visade upp sig.

– Jag tror jag måste hitta något jobb själv. Har passerat 60 år, så jag är nog inte så intressant på den öppna arbetsmarknaden.

Det säger Ingrid Hanke som jobbat som montör i 37 år på ”Element Six” i Robertsfors.

Idag besökte hon kommunens rekryteringsdag i Robertsfors för att leta nytt jobb.

130 står utan jobb

Hon är en av dom 130 som blir arbetslösa under hösten när fabriken läggs ned och diamanttillverkningen flyttas till Irland. I dag är arbetslösheten cirka åtta procent i Robertsfors.

– Klarar vi oss med en tio procents arbetslöshet när nedläggningen kommer ska vi vara glada, säger Patrik Nilsson (S) som är kommunalråd i kommunen.

Nyanställer

I dag är det faktiskt så att företagen nyanställer i Robertsfors. Det finns spännande företag som håller på att starta upp. Mycket positivt händer enligt Nilsson.

– Jag har ju inte varit ute på den öppna arbetsmarknaden på 40 år. Var arbetslös ett tag på 70-talet, så jag har prövat arbetslöshet tidigare. Det blir en spännande resa, avslutar Ingrid Hanke.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer