Foto: SVT

Kennet tränade tills kroppen sa stopp – vill hjälpa andra

Uppdaterad
Publicerad

Kennet Bergqvist, 40 år, var utbränd för några år sedan. Han brukade då löpträna tre gånger varje dag. Till slut sa kroppen ifrån och han fick lära sig den hårda vägen, med operation och ett års rehabilitering, att kroppen behöver återhämtning.

Kennet Bergqvist arbetar som verksamhetsutvecklare och använder idag sina erfarenheter för att förebygga sjukdomar och olycksfall på sin egen arbetsplats på verkstadsindustrin Indexator i Vindeln. Enligt honom har man där nu förstått vikten av att jobba förebyggande.

– Man ser att det är kostsamt om personer blir utbrända. Det är dyrt. Sedan har vi ju ett samhällsansvar också. Det är inte humant att folk ska gå in i väggen, säger Kennet Bergqvist.

På Indexator har man sedan 2015 haft ett arbete med ronder för att förhindra utbrändhet och stress hos medarbetarna. Se mer här om hur arbetsplatsen blev friskare – med ronder mot stress.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Utbrändhet

Mer i ämnet