Foto: Reidar Lindberg

Isen full av unga pimpelfiskare

Publicerad

Responsen var stor bland barn, ungdomar och vuxna när Lyckselenappet arrangerades för fjärde året i rad under lördagen. En och annan fisk blev det som kom upp ur hålen och arrangörerna var nöjda med dagen.

– 131 barn och ungdomar och ett 70-tal vuxna är här ute på isen, säger Gunnar Eriksson, ordförande i Sportfiskeklubben i Örträskbygden.

Det var starkt fokus på barn och ungdomar upp till 14 år när Sportfiskeklubben i Örträskbygden arrangerade pimpeltävlingen på Umeälvens is i centrala Lycksele. Deltagarna fick låna utrustning, arrangörerna hade i förväg borrat upp hål och det delades ut priser till alla som deltog.

– Det ligger lite i sportfiskarnas stora intresse att försöka bidra till att fler upptäcker sporten. Så vill vill ta vårt ansvar för att barn och ungdomar får upp ögonen för vilken härlig sport det är, säger Gunnar Eriksson.

Foto: Reidar Lindberg

Se även: Besöksnapp för pimpelfiske i Lycksele

De unga fick behålla pimpelseten

Det var 86 barn i åldersgruppen 0-8 år som deltog och 45 ungdomar i åldern 9-14 år. Vinnaren i barngruppen fick 500 kronor och vinnaren i ungdomsgruppen 1.000 kronor. Förutom det fick alla barn och ungdomar medalj och ett pimpelset att behålla även efter tävlingen.

Tävlingen i barnklassen pågick under en timme och i ungdomsklassen tävlade man i två timmar. Segrade gjorde den som sedan fått upp mest antal kilo fisk.

I vuxenklassen pågick tävlingen i tre timmar och segraren gick hem med en vinst på 5.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.