Foto: TT

Ja till vindkraftspark

Uppdaterad
Publicerad

Fullmäktige i Lycksele sa under måndagen ja till en vindkraftsanläggning i Fjällberg. Det är länsstyrelsen som slutligen avgör om det blir någon vindkraftspark eller inte.

Den planerade vindkraftsanläggningen i Fjällberg, ligger både inom Lycksele och Åsele kommun. Företaget bakom satsningen, Vindkraft i Fjällberg AB, har ansökt hos länsstyrelsen för att bygga och driva en vindkraftsanläggning med högst 60 stycken vindkraftverk.

– Jag känner mig trygg med beslutet utifrån den information vi fått i frå-gan. Tack vare att vi i framtiden behöver mer grön el måste vi själva se till att säkra upp sådan leverans inom den egna kommungränsen, säger kommunalrådet Lilly Bäcklund (S) i ett pressmeddelande.

Vindkraft i Västerbotten

Ärendet var upp i fullmäktige den 23 februari men då togs beslut om återremiss till kommunstyrelsen. Men under måndagens beslöt man alltså att tillstyrka vindkraftsparken i ett remissyttrande till länsstyrelsen.

– Detta ger en investering i grön el samt arbetstillfällen. De markägare som tecknat avtal får tack vare satsningen en ekonomisk ersättning. Dessutom ska vi inte glömma bort att företaget i fråga kommer att ersätta de berörda byarna på en sådan nivå som inte vore möjlig för kommunen, säger Bäcklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraft i Västerbotten

Mer i ämnet