Jackie Arklöv. Foto: SVT arkiv

Jackie Arklöv misshandlad – slogs blodig

Uppdaterad
Publicerad

Den livstidsdömde fången Jackie Arklöv ska ha slagits blodig av medfångar, enligt uppgifter till Aftonbladet. Det ska ha skett förra fredagen efter att han flyttats från sin avskilda placering på anstalten Storboda utanför Stockholm.

Den tidigare Storumanbon Jackie Arklöv avtjänar ett livstidsstraff för att bland annat ha skjutit ihjäl två poliser i Malexander 1999. I maj förra året tvingades han byta anstalt från Borås till Storboda norr om Stockholm efter att det uppdagats att han haft en otillbörlig relation med en tidigare anställd.

Nu ska Arklöv ha misshandlats på den nya anstalten av flera medfångar enligt handlingar från Kriminalvården som Aftonbladet tagit del av. Enligt tidningen var han alldeles blodig när han förra fredagen, 30 september, slog larm till vakterna om den påstådda misshandeln.

Polismorden i Malexander

Han ska ha uppgett att han fått ”stryk av flera intagna”. Det ska ha skett efter att hans avskilda placering upphört under förra onsdagen, skriver tidningen. Skadorna ska också ha dokumenterats av personal.

Vill inte kommentera

Jackie Arklövs advokat Per Durling säger till tidningen att han inte känner till uppgifterna om misshandeln och anstaltschefen Petter Wåhlberg vill inte kommentera.

– Vi uttalar oss inte i enskilda ärenden. Det är av sekretesskäl och på grund av integriteten för den enskilde individen, säger han till Aftonbladet.

Händelsen ska ha polisanmälts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polismorden i Malexander

Mer i ämnet