Foto: SVT

Kafferostare från Lycksele är fast i Panama

Uppdaterad
Publicerad

Budha Sutedja som driver “Budhas Kafferosteri” i Lycksele har varit fast i Panama i snart två månader, då landet har stängt sina gränser. Han saknar sin familj och oroar sig över företagets framtid.

I början av mars åkte Budha till Panama för att hälsa på några vänner på en kaffefarm. Kort efter landningen gick hela landet i karantän och Budha blev fast.  

Frun Katarina Johansson försöker att hålla rosteriet öppet så ofta hon kan men det är svårt eftersom hon jobbar heltid inom vården. Samtidigt försöker hon boka flygbiljetter för att hjälpa Budha hem men hittills har alla plan blivit inställda. Kaffefarmen ligger sju timmar från närmaste flygplats därför vill de vara helt säkra på att planen inte blir inställda.  

—Vi pratar varje dag men det är jobbigt för henne. Det här påverkar alla men vi måste bara gilla läget och inte känna oss nere. Det var tur att jag fastnade på kaffefarmen och inte på flygplatsen, säger Budha Sutedja.  

Framtiden är osäker men han hoppas på att ta sig hem innan sommaren.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.