Skolchef Anders Bergström, Kågeskolan. Foto: SVT

Nu är Kågeskolan öppen igen

Uppdaterad
Publicerad

Två veckor efter att covid-19 stängde Kågeskolan norr om Skellefteå öppnade den igen på måndagen. Fortfarande är lärare i karantän men det löses med vikarier, enligt skolchef Anders Bergström.

Nästan var fjärde lärare var smittad av covid-19, en lärare har avlidit. Efter samråd med smittskyddet väljer skolledningen i Skellefteå nu att åter öppna Kågeskolan. Skolchefen Anders Bergström var på plats när skolan öppnade och konstaterar att det var bra stämning och att i stort sett alla elever var tillbaka.

– Eleverna tycker att det gått bra att vara hemma, men samtidigt kul att börja om. Som det ser ut nu ska vi försöka bedriva undervisning fram till sommarlovet, men om något händer så måste vi så klart hantera det, säger Bergström.

Coronaviruset i Västerbotten

Blandade känslor

Det är med blandade känslor som Wilma Dahlberg som går i årskurs fem går tillbaka till skolan.

– Det är bra för jag får vara med kompisarna, men det är lite oroligt då en del kompisar är lite rädda för att gå tilll skolan, säger hon.

– Det känns både och, men jag tror att rektorerna gör vad de kan för att minska smittspridning, säger Wilmas mamma, Emma Dahlberg.

Ska utvärderas

Anders Bergström påpekar att det gått bra för många elever, men att det också finns elever som kanske inte mår bra av distansundervisning och Skellefteå kommun ska framöver utvärdera hur skolstängningen påverkat eleverna och undervisningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet