Det blev en känslosam avslutning på mordrättegången mot 42-åringen när kvinnans dotter delade med sig av sin berättelse i rättssalen. Foto: SVT

Kvinnans dotter vände sig direkt till 42-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot den 42-årige man som misstänks för att ha mördat sin fru fick ett känslosamt avslut när ett av kvinnans tre barn valde att direkt vända sig till 42-åringen med sin och syskonens berättelse.

Under hela rättegången har den misstänkte 42-åringen undvikit att se kvinnans tre barn i ögonen. De har befunnit sig i rättssalen under de två dagarna och suttit mitt emot honom i hopp om att förstå varför deras mor blev bragd om livet.

När rättegången avslutades under torsdagen läste ett av kvinnans barn, en dotter, upp ett brev till 42-åringen.

Mord på Ersboda

– Sen den dag han kom in i hennes liv förlorade vi henne sakta. Det har aldrig varit frågan om, utan när, hon skulle falla offer, berättade dottern med darrande röst.

Vid flera tillfällen brister hon ut i gråt, uppenbart känslosam, och måste samla sig innan hon kan fortsätta.

– När jag ringde polisen för att fråga om det var mamma det handlade om och de sa ja föll jag bara ihop på golvet, berättade dottern i rättssalen.

Åhörare brister ut i gråt

Dottern går vidare med att berätta om kärleken till hennes mamma och om den stora förlusten efter att hon gått bort.

Flera av åhörarna brister ut i gråt av dotterns känslosamma berättelse.

Den misstänkte mannen faller också i gråt när han tar del av berättelsen. Han begraver sitt ansiktet i sina händer och är tyst under en lång stund innan han för första gången möter barnens blickar under rättegången.

– Det finns inga ord för den skam jag känner. Jag vet att er mamma ville väl på alla sätt, säger mannen, märkbart skakad av dotterns berättelse.

Sedan avbryter 42-åringens advokat mannen och menar att det är lämpligare om han hör av sig via brev istället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på Ersboda

Mer i ämnet