Foto: SVT

Klart: Här är Björklövens nya tränarteam

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart, under torsdagsmorgonen presenterade Björklöven vilket team det blir som ska leda laget resten av säsongen.

Huvudtränare blir Markus Åkerblom, som varit tillfällig huvudtränare sedan Tommy Jonsson fick sparken i förra veckan. Han, som tidigare var backansvarig andratränare, får i tränarteamet sällskap av assisterande tränare Jesper Jäger och målvaktstränare Markus Ekman-Westman.

– Jag är övertygad om att Jesper är rätt person för uppdraget och har dessutom fått väldigt bra feedback från både spelare och Markus Åkerblom, säger Björklövens general manager Jocke Fagervall på klubbens hemsida. Utöver tjänsten som assisterande tränare i A-laget kommer Jesper Jäger att fortsätta sin roll som Juniorsportchef.

Till SVT Nyheter Västerbotten säger Fagervall att Björklöven kommer att bli ett topplag innan säsongen är slut.

Vad fick er att välja just Åkerblom som ny första tränare?

– Det kändes väldigt bra på mötet vi hade efter Tommy fått sluta,  Åkerblom verkade sugen och mogen för uppgiften. Han har ett ledarskap som tilltalar vår grupp, säger Jocke Fagervall.

Men är inte det här en budgetlösning?

– Nej det är det absolut inte, det skulle jag aldrig våga riskera. Jag har ju mitt jobb att tänka på med.

Hur ser ni på säsongen nu, försöker ni bara hålla er kvar i allsvenskan?

Nej för fan, Björklöven kommer att bli ett topplag innan säsongen är slut, säger Jocke Fagervall.

Läs också: Succématch för Björklöven med nya tränaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.