Lennart Gustavsson, Vänsterpartiet i Malå. Foto: Leif Henningsson

Klart hur Malå ska styras

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Vänsterpartiet och Socialdemokraterna vid Malås roder de närmsta fyra åren. Det meddelade partierna i ett pressutskick på söndagskvällen.

Vänsterpartiet som är det största partiet i kommunen kommer inneha posten som kommunstyrelsens ordförande, men för att få rätsida på kommunens ekonomiska utmaningar blir det ett delat ledarskap i kommunen.

– Vi kommer att så långt det går dela på ledarskapet eftersom vi vet att det behövs gemensamma tag för att få ekonomin på fötter och göra kommunen ännu bättre, säger Lennart Gustavsson (V) som nomineras till kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Även hos Socialdemokraterna ligger ekonomin i fokus.

– Vår målsättning är att konstruktivt delta i arbetet för att fullfölja det arbete som vi inlett i syfte att få en ekonomi i balans, säger Mikael Abrahamsson (S).

Tillsammans har de båda partierna 63 procent av rösterna i årets val, något de båda gruppledarna menar förpliktigar och kommer med ett ansvar.

– Vi tänker arbeta med stor öppenhet och avser att skapa breda lösningar, säger Gustavsson och Abrahamsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Västerbotten – Efterspelet

Mer i ämnet