Lilly Bäcklund är glad över dagens besked Foto: SVT

Kommunalrådet i Lycksele: ”Det är jättebra”

Uppdaterad
Publicerad

Lyckseles kommunalråd Lilly Bäcklund (S) är glad över beskedet att det är klart med ett flygbolag som ersätter flygtrafiken på de linjer som drabbades när Nextjet begärde sig i konkurs.

– Vi tycker att det är ett jättebra besked, säger Lilly Bäcklund (S).

Beskedet om Nextjets konkurs som kom för två veckor slog hårt mot norra Sverige. Trafikverket påbörjade direkt upphandlingar för de flyglinjer med allmän trafikplikt som drabbades. På onsdagen meddelade Trafikverket att det blir bolaget Amapola som tar över avgångarna från Arlanda till Hemavan (via Kramfors), Vilhelmina och Lycksele.

– Jag tycker att Trafikverket har gjort ett kanonjobb i det här skedet med att ombesörja och hitta möjligheter till direktupphandling. Det var väldigt viktigt att det blev kortast möjliga uppehåll så att det stör så lite som möjligt av näringslivets möjligheter att göra affärer, säger Lilly Bäcklund (S).

Nextjet

Bolaget har i huvudsak haft fraktflyg

Trafiken inleds om lite mer än en månad, den 1 juli. Bolaget Amapola är relativt okänt och har i huvudsak haft fraktflyg och inte så mycket persontrafik. Kontraktet med bolaget gäller i sju månader.

– Det behöver inte betyda att de inte vet vad de ska göra. Det verkar vara en operatör som har flugit en del och har bra information på deras hemsida. Nu tycker jag att det är viktigt att de lägger manken till, säger Lilly Bäcklund (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nextjet

Mer i ämnet