Foto: Johan Nilsson TT

Klart med flygbolag som ersätter Nextjet

Uppdaterad
Publicerad

Det blir det tämligen okända bolaget Amapola som ersätter flygtrafiken på de linjer som drabbades när Nextjet begärde sig i konkurs för två veckor sedan.

Enligt Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon kommer Amapola att ha samma antal avgångar och flygstolar som myndigheten upphandlat med Nextjet. Sträckorna som berörs är avgångarna från Arlanda till Hemavan (via Kramfors), Vilhelmina och Lycksele. Trafiken inleds den 1 juli.

− Vi är mycket glada att så snabbt ha kunnat säkra trafiken, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon, i ett pressmeddelande.

Kontraktet med flygbolaget Amapola gäller bara fram till januari nästa år. Det är den längsta tid som är tillåten när en myndighet inte genomför en normal upphandling med hänvisning till ett så kallat nödförfarande. Trafikverket har startat en ny upphandling för perioden efter det.

– Det är ett kort kontrakt som bara gäller i sju månader. Det är alldeles för kort tid för att få passagerarnas förtroende. Men vi ska göra vårt bästa och vår förhoppning är att vi ska göra ett så bra jobb så att vi får fortsätta, säger Erik Salén, vd på Amapola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nextjet

Mer i ämnet