• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Finalfältet i korvätartävlingen, från höger: Patrik Holmgren Henrik Lindkvist, Kasper Larsson och juniorerna Manfred Lindner och Sonny Grive. Foto: Leif HenningssonVisa alla (4)
Visa alla (4)

Korvätartävling och 60-talstema på Woodstockfestival

Lappland Woodstocks premiär har präglats av härliga 60-talsvibbar, god stämning och förhoppningsvis mätta magar i en korvätartävling.

I helgen anordnas kulturarrangemanget Malå Woodstock. Arrangören Robert Oskarssons festivalintresse knoppade med kort varsel av sig i Malå när han bestämde sig för att arrangera en norrländsk efterföljare till den legendariska Woodstockfestivalen.

Festivalområdet nere vid Tjamstanbackarna. Bland annat spelar tio ”okända Norrlands- och inlandsband” musik på Stora scenen, en konstutställning hålls i ishallen och det spelas liveteater.

Kasper Larsson bäst på korvätning

Under lördagen hölls en tävling som kanske är mer vanlig på amerikanska festivaler än små arrangemang i Västerbotten – en korvätartävling för de hungriga vankades. På scenen tävlade juniorerna Manfred Lindner och Sonny Grive samt Kasper Larsson, Henrik Lindkvist och Patrik Holmgren mot varandra i den glupska utmaningen. Vinnare blev till slut Henrik Lindkvist.

Henrik Lindkvist segerjublar efter vinsten i korvätartävlingen. Foto: Leif Henningsson

Arrangörerna Robert Oskarsson och Annelie Selegran hade iklätt sig riktiga 60-talsutstyrslar i sann Woodstockanda. Paret var nöjda med gårdagen och hoppades också på en riktig festivalstämning på lördagskvällen. Förhoppningen är att arrangemanget ska bli ett årligt återkommande event i Malå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer