Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är helt fruktansvärt” – hör tränaren och föräldern Mattias Remahl om knarkvärvningarna på fotbollsplanen. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Kriminella försöker värva på fotbollsplan i Skellefteå – nu varnar klubben föräldrarna

Uppdaterad
Publicerad

Unga killar som spontanspelat fotboll på Skogsvallen i Skellefteå har enligt Morön BK hotats av kriminella för att få dem att sälja droger. Både klubben och närliggande Floraskolan har nu skickat ut en varning till föräldrar i området.

– Det är helt fruktansvärt, säger Mattias Remahl, tränare och förälder i Morön BK.

Fotbollsklubben har fått samtal från en medlem om de kriminella värvningsförsöken av unga på Skogsvallen.

De har i sin tur larmat om händelsen till medlemmar och föräldrar och uppmanat dem att röra sig i området kvällstid. De har även kontaktat fältverksamheten och polisen i Skellefteå.

– Vi har sett att sådant skett, och det ligger i linje med vad vi observerat som tillvägagångssätt tidigare. Det är inte bra och vi jobbar aktivt mot det på olika sätt, säger spaningsledare Kristoffer Lundström.

Mattias Remahl är tränare för ett P-17-lag hos Morön BK och själv förälder till spelare i föreningen.

– Man blir bestört och upprörd. Det här är den miljö där våra barn ska kunna känna trygghet, säger han.

En förälder som vill vara anonym men brukar promenera förbi fotbollsplanen säger till SVT Nyheter Västerbotten att det rör sig en del tveksamma personer där kvällstid.

– När jag såg inlägget är det precis vad man börjat misstänka. Men man känner också direkt att man vill lägga sig i så lite som möjligt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är oroväckande” – se vilka ungdomar i Skellefteå de kriminella nätverken riktar in sig på enligt polisen. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.