Återkommande problem med Holmöleden, nu har arbetsgrupp tillsatts. Foto: Arkivbild. SVT.

Krisgrupp försöker lösa problemen med Holmöleden

Publicerad

Inställda färjor, isproblem och öbor som får åka helikopter – problemen med holmöleden har varit många och bara fortsätter.
Men nu har en arbetsgrupp tillsatts för att försöka tackla utmaningarna.

På onsdagen satte sig en grupp med representanter från bland annat Trafikverket, länsstyrelsen i Västerbotten, Umeå kommun och Holmöns utvecklingsforum ner för att diskutera Holmöledens framtid.

– Det är bara starten på ett arbete, vi ska lösa problemen både kortsiktigt och långsiktigt, säger Petter Lämås, sammankallande för kommunikationsgruppen på Holmön.

Gamla färjor och nya isdirektiv

Petter Lämås säger att det varit ovanligt mycket problem med kommunikationerna på grund av den svåra vintern och nya direktiv från Trafikverket.

– Systemen som Trafikverket investerat i idag fungerar inte, det är för gamla fartyg och svävare som inte uppfyller kraven som deras egen utredning kommit fram till.

Han säger att det konkreta utfallet med dagens möte är att man ska tillsätta en arbetsgrupp som ska jobba vidare med mer permanenta lösningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer