Hör UIK:s lagkapten om det vilda firandet: ”Det var fullt ös” Foto: SVT/Torbjörn Nordström

Lagkaptenen om UIK:s avancemang: ”Kändes aldrig nervöst”

Publicerad

I lördags blev det klart att Umeå IK är klara för avancemang till damallsvenskan. Och för lagkaptenen Fanny Hjelm-Rönnlund, som var med när laget trillade ur högsta serien, var det efterlängtat.

En treårig plan som gick i lås, så beskriver Umeå IKs lagkapten Fanny Hjelm-Rönnlund resan tillbaka till damallsvenskan. Hon var med när laget degraderades till elitettan 2016 och i lördags var hon en av målskyttarna när UIK vann med 2-0 borta mot Uppsala. Och hon beskriver årets säsong som stabil.

– Det har varit så roligt och vi har haft jättekul tillsammans. Vi har jobbat hårt för varandra på träning och sedan tagit med oss det in på match, så det är klart att det har varit hårt jobb, men det har aldrig känts så nervöst.

”Starka som ett lag”

Även om laget på papperet är en rätt ung trupp så tror lagkaptenen att Umeå IK kommer klara steget upp till damallsvenskan bra. Hon ser framför sig att klubben behöver stärka upp på några positioner och att de ska fortsätta slipa på de moment som fungerat mindre bra under säsongen.

– Det kommer bli tufft, det kommer bli mer fysiskt spel och betydligt tuffare matcher. Men samtidigt är vår styrka att vi är starka som ett lag och jag tror att det är en nyckel till att kunna lyckas i damallsvenskan, säger Fanny Hjelm-Rönnlund.

Hör lagkaptenen om firandet i lördags och framtiden i klubben i klippet ovan​.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.