Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör regionrådet Emma Lindqvist (MP) och Maria Lundqvist Brömster (L) om hur de ser på en psykiatriambulans i Västerbotten. Foto: SVT, Tommy ForsgrenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Regionrådet Emma Lindqvist (MP) om psykiatriambulans i Västerbotten: ”Inte det mest effektiva”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste två mandatperioderna har Liberalerna försökt få till ett försök med psykambulansverksamhet i Västerbotten. Men något gehör har de inte fått.

– Vi tror inte att en dedikerad ambulans till den här patientgruppen är det mest effektiva för skattebetalarnas pengarna, säger Emma Lindqvist (MP), regionråd.

Liberalernas gruppledare Maria Lundqvist Brömster skulle gärna se en liknande satsning i Västerbotten, med mobila akutpsykiatriska team, som nyligen lanserats i Norrbotten.

– Många gånger är det polisen som skjutsar in patienten till sjukhuset och det känns inte värdigt, säger Maria Lundqvist Brömster (L).

Både 2017 och 2021 har partiet försökt lyfta frågan – men fått avslag med hänvisning till kostnader samt att det är svårt att erbjuda en likvärdig vård till alla medborgare med hänvisning till de stora avstånden i länet.

I klippet ovan förklarar regionrådet Emma Lindqvist (MP) varför de inte i nuläget vill gå vidare med Liberalernas önskan om en psykiatrisk ambulans.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer