Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Viktigt för klimatarbetet” – Hör Nicke Grahn (L) om varför de vill se cykelställ i kollektivtrafiken i klippet ovan.

Liberalerna i Västerbotten vill se cykelställ i kollektivtrafiken

Publicerad

Liberalerna vill att resenärer i kollektivtrafiken i länet ska kunna ta med sig cykeln ombord – detta för att fler ska åka kollektivt.

– Om vi ska ställa samhället i en mer miljövänlig riktning måste det vara möjligt för fler att åka kollektivt, säger Nicke Grahn (L), kommunalråd i Dorotea kommun och kandidat till regionfullmäktige.

Liberalerna i Västerbotten vill möjliggöra att ta med sig cykeln på tåg och bussar, något de saknar i dagsläget. Enligt Nicke Grahn (L) är det här en viktig fråga för att arbeta vidare för klimatet.

– Det gör det möjligt för fler att resa från punkt a till punkt b. Man ökar även utnyttjandet för kollektivtrafik och cykling. Det är en bra möjlighet för de utan körkort och med dagens höga bränslepriser, säger Nicke Grahn (L), kommunalråd och kandidat till regionfullmäktige.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

– Problemet är också att det är mycket cykelstölder och vandalisering. Det är svårt att veta om man har kvar cykeln om man ställer ifrån sig den, då är det bättre att ha den med sig, tillägger Nicke Grahn (L).

Nästa steg blir att skicka in en motion till regionfullmäktige om förslaget.

Se mer om detta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

Mer i ämnet