Nu vill även Liberalernas förbund i Västerbotten släppa fram Kristersson i nästa statsministeromröstning. Foto: Claudio Bresciani/TT

Liberalerna i Västerbotten vill släppa fram Kristersson

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas länsförbund i Västerbotten vill att partiet ska släppa fram Moderaternas Ulf Kristersson i kommande statsministeromröstning – det rapporterar Ekot.

Tidigast på tisdag kommer talmannen Andres Norlén att tala om nästa steg i regeringsbildningsprocessen. Under ett telefonmöte i går gick länsförbundet i Västerbotten igenom det parlamentariska läget.

”Vi är överens om att det är ett svårt läge”, står det i ett mejl som har skickats till Jan Björklund och till partiets riksdagsledamöter. Men om ”stödet för Ulf Kristersson än en gång ska prövas i riksdagen så bör vår Riksdagsgrupp välja att släppa fram honom”, har förbundsstyrelsen beslutat och en ledamot reserverade sig – det skriver Ekot.

”Vi tycker att den här debatten ska föras internt”

Länsförbundsstyrelsens ordförande Ulrica Westerlund bekräftar innehållet i mejlet men tycker att det är olyckligt att det har nått media. 

– Vi har framfört hur vi tycker till vår riksdagsgrupp och vi tycker att den här debatten ska föras internt, säger hon.

Westerlund menar att Jan Björklund verkligen har försökt få till ett samarbete över blockgränsen men att de inte längre ser den vägen som framkomlig.

– Som det parlamentariska läget ser ut idag så tycker vi att vår riksdagsgrupp bör släppa fram Kristersson, fortsätter hon.

Flera av Liberalernas länsförbund, till exempel Sörmland, Örebro och Skåne vill släppa fram Moderatledaren, men Stockholms län och Uppland har sagt nej – då det skulle innebära att Sverigedemokraterna får inflytande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.