Björn Wänmans annons har gjort succé på nätet. Foto: SVT/Skärmdump från annonsen.

Lövensupporterns fräcka AIK-kupp

Uppdaterad
Publicerad

Björn Wännman från Holmsund håller på Björklöven. Ordentligt. När föräldrarna missar Skellefteå AIK:s semifinal på fredag budade han bort biljetterna – med en tydlig passning.

Som trogen Lövensupporter har Björns Wännmans gröngula hjärta lidit de senaste säsongerna. Antagonisterna i norr har staplat SM-guld och finaler på hög de senaste åren och till råge på allt håller föräldrarna på AIK.

– Det har gått alldeles för bra för Skellefteå, säger Björn till SVT.

Hockeyslutspel 2016

Föräldrarna hade planerat att se första semifinalen mellan Skellefteå och Växjö imorgon, men mamman bröt fotleden i dagarna. Då passade Björn på att göra en blocketannons – som gjort succé på nätet.

– Jag var tvungen att bjuda på det, och jag har drivit med föräldrarna förut. Bland annat har jag postat ett brev till dem efter ett av SM-gulden. Det var signerat Bert Robertsson med barnkritor, säger han.

Skänker pengarna till Löven

I den omtalade annonsen skriver Björn Wännman.

”Då mina föräldrar gjort det förbjudna, att de senaste åren börjat hålla på laget som det går oförskämt lätt för. Och nu fått för sig att åka upp och bevittna en match.

Men det ville sig inte bättre än att morsan bröt fotleden i dagarna, och ligger nu på lassa.

Jag har fått uppdraget att sälja dessa vidare och pengarna skulle jag få behålla. Därför går intäkterna från dessa två biljetter, oavkortat till IF Björklövens verksamhet.”

Biljetterna sålda

Under torsdagen har Björn fått flera samtal från både Skellefteå- och Lövensupportrar.

– Det har varit en positiv respons, och nu är biljetterna sålda. En Berit har swishat pengarna och jag har postat biljetterna.

Matchen mellan Skellefteå och Växjö börjar klockan 19:30 i morgon (fredag).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeyslutspel 2016

Mer i ämnet