Foto: Klas Löfgren

Lutande julgran väcker uppmärksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Julgranen i Lövånger har fått stor uppmärksamhet för att den är så ful. Nu har ytterligare en julgran i Västerbotten fått uppmärksamhet för sitt utseende. Denna gång är det en lutande gran i Vilhelmina.

– Jag har varit Vilhelminabo i flera år och att ha en lutande gran är något helt nytt för oss, säger Klas Löfgren.

Han fotade granen och delade bilden på Facebook med texten ”Hm .. tror att vi fått en ny attraktion på Plass´n så här före julen: 'Lutande granen i Vilhelmina'”. Han fick respons från andra Vilhelminabor som också uppmärksammat att granen är väldigt sne.

Läs även: ”Fulaste granen jag sett”

Kommunen berättar orsaken

På Vilhelmina kommun ger man svar på varför man har en lutande gran i samhället.

– Ja den är lite sne, säger Sören Hagenvald på kommunen och skrattar.

– Granen var lite sne redan från början, sedan var det en rätt kraftig storm här för någon vecka sedan som gjorde att granen började luta ännu mer.

Läs även: Fulgranen gör viral succé – säljs nu som miniatyr

Ingen rask att den ska falla

Stormen i kombination med att granen är liten och fundamentet väldigt stort menar Hagenvald har gjort att kilarna i granen inte passar till hundra procent. Men enligt honom ska det inte vara någon risk att granen faller omkull.

– Nej då, den sitter där den sitter. Du ska behöva dit med en motorsåg för att få den ur rubbning, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.