En man i 40-årsåldern misstänkt ha våldtagit sin bonusdotter i flera års tid. Nu åtalas han vid Skellefteå tingsrätt. Foto: Zanna Nordberg/SVT

Man misstänks ha våldtagit sin styvdotter under flera års tid

Publicerad

I tre års tid misstänks en man ha förgripit sig på sin styvdotter i övre tonåren och filmat delar av övergreppen. Totalt handlar det om 27 fall av våldtäkt.

Nu åtalas han för flera sexbrott mot barn vid Skellefteå tingsrätt. 

En man i 40-årsåldern åtalas för flertalet sexbrott mot barn. I flera år misstänks mannen ha utsatt en flicka för flera våldtäkter, barnpornografibrott, utnyttjande av barn för sexuell posering och kränkande fotografering.

Mannen greps i augusti misstänkt för brotten.

Brottsoffret är en flicka i övre tonåren. Advokat Kari Wergens företräder den misstänkte mannen. Han förklarar varför brottet rubriceras som våldtäkt mot barn, trots att målsägande är över 15 år.

– Det handlar om mannens styvdotter, säger han till SVT Nyheter Västerbotten.

Erkänner en del av brotten

Mannen misstänks även ha fotograferat henne i smyg och tvingat henne utföra sexuella handlingar på film.

Den misstänkta gärningsmannen erkänner brott i flera åtalspunkter, men varken erkänner eller förnekar andra.

– Min klient har förnekat en del av åtalspunkterna och det beror på att det finns en del oklarheter i olika sammanhang som plats, förklarar advokaten Kari Wergens.

Rättegången inleds den 27 september i Skellefteå tingsrätt.

SVT Nyheter Västerbotten har sökt åklagaren Irene Falk för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.