En man i 22-årsåldern begärs nu häktad för båthusbranden i Skelleftehamn Foto: TT

Man häktad för mordbrand i Skelleftehamn

Uppdaterad
Publicerad

I fredags greps två personer skäliga misstänkta för en anlagd brand i ett båthus i Skelleftehamn. Under måndagen häktades en av männen på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Branden inträffade natten mot fredag. Efter att räddningstjänsten fått bukt med elden fattade polisen misstanke om att branden var anlagd. Händelsen rubricerades som mordbrand. Två personer kunde gripas skäligen misstänkta för brottet och även för en tidigare container brand i samma område.

Häktad på sannolik skäl

Under måndagseftermiddagen beslutade Skellefteå tingsrätt att häkta en 22-årig man på sannolika skäl misstänkt för mordbrand och skadegörelse.

Åklagaren skriver i häktningsframställan att det finns risk att den misstänkte kan försvåra utredningen genom att undanröja bevis eller liknande, samt att han fortsätter sin brottsliga verksamhet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.