Hör utredningschefen Olle Andersson berätta om polisens arbete i klippet. Foto: SVT/Arkiv

”Mannens skador gjorde att vi direkt misstänkte mord”

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död på stadsdelen Ålidhem i Umeå under lördagsförmiddagen. Tre personer sitter anhållna misstänkta för brottet.

Nu berättar polisens utredningschef Olle Andersson om brottsmisstankarna för SVT.

– De skador och uppgifter som vi initialt fick fram när vi hittade den avlidne mannen gjorde att vi ganska direkt fick misstankar om att han hade blivit mördad, säger Andersson.

Mordet på Ålidhem

Stort område spärrades av

En hel innergård och området omkring huset var avspärrade under stora delar av lördagen medan polispatruller arbetade på platsen.

– Det är generellt så vid grova brott att man spärrar av ett så stort område som möjligt och sedan jobbar sig in mot själva brottsplatsen. Det är bättre att spärra av stort och sedan minska, för det går inte att göra tvärtom, säger han och fortsätter.

– Man kan hitta spår som är något utanför själva brottsplatsen, där de kan ha lämnat spår efter sig eller slängt saker även en bit bort.

Fortsätter med dörrknackning

Olle Andersson vill varken dela med sig av detaljer kring den avlidne mannens ålder eller någon information om de tre personer som nu sitter anhållna misstänkta för mordet.

– Det pågår ett intensivt utredningsarbete och än så länge är de bara anhållna utifrån den lägre misstankegraden, men det kan förändras under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Ålidhem

Mer i ämnet