Foto: Kurt Sundin

Boende i huset hörde bråk under natten: ”Man blir orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mord i ett bostadshus på Ålidhem i Umeå som består till största del av studentkorridorer. En kvinna som bor i huset hörde bråk under natten.

– Det är obehagligt. Man blir orolig och undrar vad som har hänt, säger en kvinna som bor i huset.

Polisen hittade en död person i ett bostadshus på Ålidhem i Umeå. Det är till största delen studenter som bor i huset.

– Jag skulle gå hem och sedan var det polisavspärrningar och en polis som stod och vaktade utanför huset. Jag var tvungen att visa legitimation för att komma in, säger en kvinna som bor i huset.

Mordet på Ålidhem

Kvinnan var hemma under natten till lördagen och hörde några som levde om i huset.

– Det var några som bråkade inatt när jag skulle sova men det behöver inte ha med det att göra. Det här är obehagligt och man undrar vad som har hänt. Men polisen har sagt att vi som bor här inte behöver oroa oss. Det känns skönt iallafall, säger hon.

Tre personer misstänkta för mord

Polisen spärrade under lördagen av ett stort område runt bostadshuset och under dagen anhölls tre personer misstänkta för mordet.

Polisen vill ha tips från personer som har sett något misstänkt i området.

– Vi vill ha iakttagelser i området från gårdagen och natten samt fram till förmiddagen på lördagen. Det finns flera personer som kan ha vetskap om vad som har hänt, sedan hur många som är misstänkta vill jag inte gå in på, säger Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Ålidhem

Mer i ämnet