Polisen vill ha in iakttagelser från tågstationen Umeå Östra och kvarteret på Ålidhem. Foto: SVT

Polisen: Då mördades mannen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Umeå släppte vid lunchtid på söndagen nya uppgifter om helgens mord på Ålidhem i Umeå.

En av de nya detaljerna gäller tidpunkten när mannen misstänks ha bragts om livet.

– Mordet inträffade någon gång under fredagseftermiddagen eller kvällen. Polisen efterlyser därför iakttagelser om personer eller bilar i kvarteret mellan 16.00 och 20.00, meddelar kommunikatören Marie Andersson via polisens hemsida.

Mordet på Ålidhem

Tågstation intressant för polisen

Förutom det kvarter som i går spärrades av på Ålidhem vill polisen dessutom ha in uppgifter från personer som befunnit sig omkring tågstationen Umeå Östra mellan 20.00 och 22.00 under fredagskvällen

Tågstationen ligger drygt en kilometer från adressen på Ålidhem men polisen går inte in närmare på vad eller vem som tågresenärerna i så fall skulle ha sett. Den som har uppgifter att dela med sig av kan vända sig till polisens tipstelefon på 114 14.

Intensivt utredningsläge

Utredningschefen Olle Andersson berättar för SVT att polisen jobbar på flera fronter för att säkra bevis och uppgifter från området.

– Vi knackar dörr på Ålidhem och vi har genomfört ett stort antal förhör, inte bara med de tre som nu sitter anhållna. Dessutom har vi gjort flertalet husrannsakningar och vi analyserar beslag från brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Ålidhem

Mer i ämnet