Foto: Kurt Sundin

Tre personer misstänkta för mord i studentkorridor

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mord på Ålidhem i Umeå – detta efter att en person hittats död. Ett bostadsområde är avspärrat under lördagen. Tre personer är anhållna misstänkta för mordet.

Polisen spärrade av ett bostadsområde på Ålidhem på lördagen. Under dagen har också tre personer anhållits skäligen misstänkta för mordet. Det är den lägre misstankegraden.

 – Jag har nu under eftermiddagen beslutat att anhålla tre personer som skäligen misstänkta för mord i det här ärendet, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Stina Westman vid Åklagarkammaren i Umeå i ett pressmeddelande.

Mordet på Ålidhem

Polisen är förtegen kring händelsen men säger att man arbetar intensivt med fallet.

– Det är det jag kan säga i nuläget. Vi gör jättemycket. Vi har tagit in folk till förhör. Vi bevakar brottsplatsen och tekniker är på väg till platsen för att göra en teknisk undersökning, säger Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare.

Varför är ett så stort område avspärrat?

– Helst skulle vi vilja spärra av ett större område eftersom vi inte vet så mycket ännu. Men vi kan inte spärra av större område än vad vi kan bevaka, säger Jari Kiemunki.

Vill ha iakttagelser från området

Polisen vill gärna ha tips från personer som har sett något misstänkt i området.

– Vi vill ha iakttagelser i området från gårdagen och natten samt fram till förmiddagen på lördagen. Det finns flera personer som kan ha vetskap om vad som har hänt, sedan hur många som är misstänkta vill jag inte gå in på, säger Jari Kiemunki.

Polisen ser detta som en isolerad händelse.

– Det finns ingen anledning för medborgarna att känna oro, säger David Helgesson, tillförordnad chef vid grova brott i Västerbotten.

Polisen meddelar att inga fler uppgifter i fallet kommer att lämnas under lördagen, utan att uppdateringar i fallet kommer att komma imorgon.

Hör av dig till oss på SVT Nyheter Jämtland om du vet mer om händelsen, mejla jamtland@svt.se Foto: SVT Design

Vet du mer? Hör av dig till oss på vasterbotten@svt.se eller 090-175040

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Ålidhem

Mer i ämnet