Foto: SVT

”Medarbetare är förtvivlade”

Uppdaterad
Publicerad

Ann-Louise Lindström jobbar som sjuksköterska vid Infektionskliniken på Norrlands universitetssjukhus. Där har ett 40-tal medarbetare drabbats av sjuka hus-syndrom och hon vittnar om den förtvivlade tillvaron.
– Personalen mår inte bra av att vara på jobbet, säger hon.

Ann-Louise Lindström säger att alla i personalen är positiva till att snart få flytta från lokalerna på infektionskliniken då många har drabbats av tuffa besvär.

– En del har fått astmaanfall, hosta, torrhet i slemhinnor och klåda på kroppen. Personalen mår helt enkelt inte bra av att arbeta i våra lokaler, säger hon och fortsätter:

– Jag själv har känt torrhet i ögon och på huden. De här lokalerna måste renoveras och planerna på att få flytta till andra lokaler känns jättebra.

Läs även: 40 av 120 anställda har insjuknat på kliniken

Viktig flytt för patienternas skull

Fastighetsavdelningen, företagshälsovården och kliniken har samarbetat och tanken är att verksamheten i april ska kunna flytta till paviljonger alldeles intill kliniken. Det är något som Ann-Louise Lindström tycker är positivt och viktigt både för personalen och patienternas skull.

– Personal som fått syndrom är ganska förtvivlade då de inte mått bra av att andas i de här lokalerna. Det är viktigt att ha personal som kan arbeta i lokalerna så att vi kan hjälpa patienter som kommer till vår klinik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer