Smittskyddsläkaren Foto: SVT

Minskning av bekräftade coronafall i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste veckan har visat en minskning av antalet bekräftade coronafall i Västerbotten. Och smittskyddsläkaren Stephan Stenmark är nu försiktigt positiv.

– Men det är inte något läge att ropa hurra och slappna av, säger han.

På måndagen visar siffrorna över antalet positiva prover och procenten av antalet positiva analyserade prover på en minskning. Enligt smittskyddsläkaren Stephan Stenmark tyder siffrorna från den senaste veckan på en stabilisering och en utveckling som går åt rätt håll.

– Vi har tagit över 6 000 prover som visar på sjunkande positiva resultat och det minskar i alla åldersgrupper, säger han.

Stephan Stenmark menar att det är väldigt viktigt att människor fortsätter att följa alla rekommendationer.

– Det här är en tid där det kan ske mycket smittspridning. Det är en utmaning nu i januari och februari då det är kallt och torrt väder som gynnar smittspridningen. Det är inte något läge att ropa hurra och tänka att man kan slappna av, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet