En 17-årig tjej har anmält att hon blivit våldtagen på ett hotellrum i Umeå. Foto: TT.

Misstänkt våldtäkt på hotell i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig flicka har anmält att hon blivit våldtagen på ett hotellrum i centrala Umeå. En 21-årig man från Norrbotten misstänks för brottet.

– De träffades under kvällen på yran, säger jourhavande förundersökningsledaren Ola Kleinert.

Tidigt på lördagsmorgonen ringde den 17-åriga tjejen till polisen och anmälde brottet. Polisen åkte till hotellet och grep den 21-åriga mannen på hotellrummet vid 05.30. Därefter har både tonårsflickan och mannen undersökts, flickan på sjukhus.

LÄS MER: Kastade sten mot ordningsvakter under festivalyran

Polisen har gjort en teknisk undersökning av hotellrummet och tagit en del saker i beslag som ska undersökas vidare. Mannen släpptes ur häktet på lördagsförmiddagen efter beslut av åklagare, men misstankarna kvarstår.

Svårt för polisen att utreda

– Det är väldigt svårutrett. Båda medger att de haft sex med varandra, men sedan går historierna isär, säger Ola Kleinert.

Enligt polisen var de ytligt bekant med varandra sedan tidigare, men de hade ingen djupare relation. Ingen av dem kommer från Umeå eller Västerbotten. Mannen kommer från Norrbotten.

– Mannen nekar till själva brottet, säger Kleinert.

Polis har förhört vänner till både mannen och kvinnan. Ärendet kommer att utredas vidare av Umeåpolisen kommande vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.