Foto: Conny Björkbacka/SVT

Mördade sin far med kniv – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

33-åringen högg ihjäl sin far med en kniv i föräldrahemmet. Nu döms han vid Skellefteå tingsrätt för mordet. Domen blir 18 års fängelse.

Det var natten till den 5 juni som 33-åringen gick till attack mot sin pappa, i faderns hem. Han högg honom med flera knivhugg, men pappan lyckades fly ut ur huset till en granne. Där föll han ihop och avled sedan.

– Det är två av huggen som har orsakat döden. Men det finns nio skarpkantade skador på hans kropp. Sedan även ytterligare skador, bland annat rispor och övrigt som också orsakats av kniv, sa åklagaren Axel Holmberg tidigare.

Våldsdrama i Norsjö

DNA hittades på knivar

Mannen själv har nekat till brott och hävdat att han handlat i självförsvar, men bevisningen har varit stark.

– Tre knivar har tagits i beslag. På två av knivarna har man funnit den dödes DNA, sa Axel Holmberg.

Axel Holmberg yrkade på livstids fängelse, medan 33–åringens försvarare Jens Nyström ansåg att hans klient borde dömas för dråp.

Gömde stora mängder knark under flytbrygga

Tingsrätten har valt att gå på åklagaren linje och dömer 33-åringen för mord till 18 års fängelse.

När polisen genomförde en brottsplatsundersökning hittades knark till ett värde på nära en miljon kronor. Det hade gömts i en väska under en flytbrygga på gården.

Mannen döms även för grovt narkotikabrott och hot mot tjänsteman. Han ska också betala ett skadestånd på 100.000 kronor till sina bröder.

TV: Få snabb koll på fallet – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdrama i Norsjö

Mer i ämnet