Morddömde mannens advokat Jens Nyström överklagar nu domen. Foto: SVT

Mördade sin far med kniv – överklagar domen

Uppdaterad
Publicerad

Den 33-årige mannen som högg ihjäl sin pappa med kniv dömdes till 18 års fängelse. Nu överklagar hans advokat domen.

– Vi menar att tingsrätten gjort en felaktig bedömning, säger mannens advokat Jens Nyström.

Det var en natt i juni som 33-åringen attackerade sin pappa och högg ihjäl honom med flera knivhugg. Mannen dömdes för mord i Skellefteå tingsrätt till 18 års fängelse. Mannen är missnöjd med domen och överklagar nu.

– Åklagaren har inte visat på ett exakt händelseförlopp. Och det lämnar utrymme för spekulationer. Domen ska bygga på vad som faktiskt är fastställt. Åklagaren har haft en utgångspunkt av vad som skulle hänt men har inte lyckats bevisa det fullt upp, säger Jens Nyström.

Våldsdrama i Norsjö

Vill ha lägre fängelsestraff

Advokaten kommer att lämna in överklagan till hovrätten på fredagen. Där kommer han att yrka på att den 33-årige mannen döms för dråp.

– Eller alternativt mord med ett lägre fängelsestraff. Jag menar att det finns förmildrande skäl som gör att han inte ska dömas till 18 års fängelse, säger Jens Nyström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdrama i Norsjö

Mer i ämnet