Morddömde mannens advokat Jens Nyström är inte nöjd med domen. Foto: SVT

Morddömde mannens advokat: ”För hårt straff”

Uppdaterad
Publicerad

Den 33-årige mannen som högg ihjäl sin pappa med kniv dömdes till 18 års fängelse. Mannens advokat säger att domen med stor säkerhet ska överklagas.

– Det är för hårt straff, säger Jens Nyström, advokat.

Skellefteå tingsrätt dömde under fredagen den 33-årige mannen från Norsjö till 18 års fängelse. Den morddömde mannen har under fredagseftermiddagen träffat sin advokat. Advokaten är missnöjd med domen och menar att mannen agerat i nödvärn och borde dömts för dråp.

– Min klients berättelse bygger på att han blivit angripen av pappan med kniv och handlat i nödvärn. Detta ska motbevisas och det tycker inte jag att åklagaren gjort. Men tingsrätten har gjort bedömningen att det inte handlar om nödvärn, säger Jens Nyström, advokat.

Våldsdrama i Norsjö

”Ska analysera domen”

Mannen döms även för grovt narkotikabrott och hot mot tjänsteman. Han ska också betala ett skadestånd på 100.000 kronor till sina bröder. Man har tre veckor på sig att överklaga domen.

– Jag ska analysera domen med min klient. Utgångspunkten är att vi ska överklaga, säger Jens Nyström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdrama i Norsjö

Mer i ämnet