I september hittades en kvinna död i en lägenhet på Haga i Umeå. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Mordet på Haga: Misstänkt bedöms inte lida av psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som misstänks ha mördat en kvinna på Haga i Umeå i september bedöms inte lida av en allvarlig psykisk störning – det finns därför inte medicinska förutsättningar att han ska dömas till rättspsykiatrisk vård.

Det var i slutet av september som en kvinna hittades död i en lägenhet på Haga i Umeå. På plats greps en man som sedan dess suttit häktad misstänkt för mord.

Han har nu genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Rättsmedicinalverket bedömer att mannen begått dådet under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Men vid tiden för undersökningen bedöms han inte lida av en allvarlig psykisk störning.

Misstänkt mord på Haga

Det finns på grund av detta inte medicinska förutsättningar för att döma mannen till rättspsykiatrisk vård. Mannen har erkänt att han dödat kvinnan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av vad som hänt – på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Haga

Mer i ämnet