Foto: SVT

Mosleh (MP) avböjer att kandidera

Publicerad

Under lördagen meddelade Miljöpartiets Nasser Mosleh att han tackar nej till att kandidera till landstingslistan i Västerbotten. Anledningen är de interna konflikterna inom partiet.

Under 13 års tid har Mosleh arbetat inom partiet och vid det senaste kommunvalet var han den mest personkryssade Mp-kandidaten i fullmäktige i Umeå. Men efter den här mandatperioden väljer han att inte fortsätta som landstingspolitiker. Som anledning nämner han partiets interna konflikter och den ”kulturrasism” som förtroendevalda av utländsk härkomst utsatts för.

I ett pressmeddelande skriver han följande:

”Sedan många år tillbaka finns det interna konflikter i Miljöpartiet i Umeå och Västerbotten. Många medlemmar har varit involverade och berörda av konflikterna. Särskild utsatta har våra förtroendevalda med utländsk härkomst varit då dessa många gånger har blivit utsatta inte bara för välförtjänt kritik, utan även för kulturrasism. Tyvärr har partiet på riksplanet inte gjort något nämnvärt för att motverka denna kulturrasism vars starkaste kännetecken är att demonisera, förtala och smutskasta ”den andre”.”

”Jag önskar att andra partivänner tar över stafettpinnen”

Mosleh tackar i pressmeddelandet väljarna för det stöd de visat honom men känner också att det är dags att lämna över stafettpinnen till någon annan.

”Idag har meddelat vår valberedning att jag önskar att andra partivänner tar över stafettpinnen. Därmed har jag meddelat att jag tackar nej till fortsatt kandidatur till landstings/regionlistan trots stödet från medlemmarna. I övrigt fortsätter jag mitt politiska arbete och mina uppdrag fram till valdagen.”

SVT Nyheter Västerbotten har sökt Miljöpartiets partistyrelse för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer