– Underbart, det är bara glädje rakt igenom, säger Maria Bergstén, en av initiativtagarna till Mötesplats Stöcke. Foto: SVT / Stefan Brännström

Mötesplats Stöcke: I dag togs första spadtaget

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av Mötesplats Stöcke startade under onsdagen. När anläggningen är klar kommer byn söder om Umeå ha en anläggning på 2500 kvadratmeter som man hoppas ska bli ett nytt nav i byn.

I dag togs första spadtaget för upprättandet av Mötesplats Stöcke. När bygget är klart kommer Stöcke att ha ett aktivitetshus på 2500 kvadratmeter med bland annat en fullstor idrottshall, gym, café och ett multirum för till exempel ungdoms- eller kulturverksamhet.

– Detta är en investering i bygden på närmare 50 miljoner kronor, säger Magnus Mikaelsson från Stöckebygdens utveckling.

Man hoppas att anläggningen ska bli ett nav i byn.

– Med anläggningen på plats får inte bara Stöcke skola en idrottshall, bygden får också ett nav, en servicepunkt och en mötesplats med något för alla, säger man från Stöckebygdens utveckling.

I inslaget ovan hör du initiativtagarna berätta om vad det kommer betyda för byn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.