Foto: SVT

Mycket jobb när skola blir rockscen

Uppdaterad
Publicerad

Umeås nya musikhus ska öppnas i Vasaskolans gamla lokaler om bara ett halvår. Men än är det mycket arbete kvar innan skolan förvandlats till en musikscen.

I den snart hundra år gamla Vasaskolan på 3000 kvadratmeter ska musikscenen Scharinska, en musikaffär och ett unikt gitarrmuseum flytta in vid årsskiftet.

Nu väntar man bara på att länsstyrelsen ska komma med det formella godkännandet, så att man kan påbörja den omfattande renoveringen. Det mesta av det befintliga i skolan ska rivas ut, väggar ska öppnas upp och en öppning mellan våningsplanen ska göras.

Snabba ryck

Byggnaden ska förvandlas från skola till ett pop- och rockhus på ett halvår, och det här är fullt möjligt, enligt Christoffer Boman, på fastighet i Umeå.

– Vi bygger mycket förskolor och skolor och det är inte varje dag man får bygga en rockklubb, säger Christofer Boman, som själv varit elev på Vasaskolan, men nu är ansvarig för renoveringarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.