Det skärmförbud som infördes på badhuset i Umeå förra hösten är borttaget på nya badhuset Navet. Foto: SVT

Navet nominerat – kan prisas på Cirkus

Uppdaterad
Publicerad

Navet öppnade förra året och har varit ett omdiskuterat bygge. Nu har det även uppmärksammats nationellt och nominerats till ”Årets bygge 2017”. Ett pris som delas ut på Cirkus i Stockholm.

– Det är fantastiska projekt som är nominerade i övrigt. Vi tävlar mot allt från operahus till konsthögskolor, säger Bertil Hammarstedt, vd på INAB som stod för byggandet av badhuset.

Priset uppmärksammar de bäst genomförda byggprojekten avseende samverkan, säkerhet, kvalitet, teknik och ekonomi.

– Det handlar inte om hur byggnaden är utformad, utan mer om hur byggnadsprocessen har flytit på, hur kontrollplanerna sett ut, om vi hållit oss inom budgeten och tidsramen och sådana saker, säger Bertil Hammarstedt.

Läs även: Inget magplask för Navet

”Alltid stort att vara nominerad”

I nomineringen tar man bland annat upp den nya löneformen som uppmuntrade noggrannhet och att minimera framtida risker för läckor och fuktskador. Hur stora vinstchanserna är för Navet vet inte Bertil Hammarstedt, men han är nog så nöjd över att Navet blivit nominerat.

– Herregud, det är 40 andra byggnader som också är nominerade. Men det är alltid stort att vara nominerad, oavsett om det är Oscarsgalan, Årets Bygge eller vad det är, säger han.

Vinnaren koras på Årets Bygge-galan den 27 mars på Cirkus i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.