Nu ska fler hitta rätt snabbare i centralhallen på sjukhuset i Skellefteå. Foto: Per Strömbro, Region Västerbotten

Nu öppnar servicecenter på Skellefteå lasarett 

Publicerad

På måndag invigs ett servicecenter i centralhallen på Skellefteå lasarett. Tanken är att anmälan och betalning ska ske där, istället för ute på mottagningarna. Men alla avdelningar är inte anslutna än.

Liknande servicecenter finns redan på Norrlands univetsitetssjukhus i Umeå och Lycksele lasarett. Enligt Joel Backman som är avdelningschef för bemanningsservice och patientservice görs detta för att förenkla vårdbesöket. 

–  Det är ofta svårt att hitta rätt på lasarettet men nu kan vi bättre hjälpa till för att guida rätt. Genom att bemanna upp i disken undviker vi också flaskhalsar som riskera att uppstå i enskilda väntrum på mottagningarna. Vårt mål är att patienterna snabbt ska få hjälp, säger Joel Backman i ett pressmeddelande. 

En annan konsekvens man hoppas på är att personalen ute på mottagningen ska få mer tid till andra uppgifter än att ta emot betalning för vårdbesök. 

De mottagningar som berörs i ett första skede är barnmottagningen, öron-näsa-hals-mottagningen, lab, medicinmottagningen, husmottagningen, hörcentralen (vecka 21) och logopeden (vecka 21). 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer