Foto: JanErik Henriksson TT/SVT

Ny kritik mot skolorna i Sorsele

Publicerad

Sorsele kommun får återigen kritik från Skolinspektionen. Den här gången gäller det att fall av kränkande behandling inte har anmälts till kommunen. Det innebär i sin tur att kommunen riskerar missa att följa upp och förebygga kränkande behandling inom grundskolan.

Skolinspektionen är också kritiska mot att Sorsele kommun inte har genomfört ett systematiskt kvalitetsarbete. Bland annat saknas helt en redovisning av skolans resultat i förhållande till läroplanens mål.

Sorsele kommun har heller inte genomfört någon analys av resultaten och kan därför inte peka ut några förbättringsåtgärder.

Kritiken var väntad

Sorsele kommun har så sent som i maj 2018 fått kritik från Skolinspektionen för allt för stökiga lektioner på Vindelälvsskolan.

Skolchef Helén Linder säger till SVT att Skolinspektionens kritik var väntad. Hon valde nyligen att själv gå in som rektor i kommunen för att styra upp situationen.

– Vi har haft väldigt många rektorer och bytt nästan varje år. Då blir det väldigt svårt att följa upp de här sakerna. Skolinspektionens beslut kom inte som någon direkt överraskning för oss, säger Helen Linder som nu räknar med att kunna jobba mer kontinuerligt med att åtgärda bristerna.

Helén Linder började som skolchef 27 mars i år och har nyligen tillträtt som rektor på skolan i Sorsele.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer