Anna Jirstrand Sandlund blir ny vd för Sara Kulturhus och tillträder i juni. Foto: Pressbild och bild från arkivet

Ny vd till Sara Kulturhus i Skellefteå: ”Det känns fantastiskt roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vem som tar över uppdraget som vd för Sara kulturhus i Skellefteå. Det blir Piteåbon Anna Jirstrand Sandlund.

– Det känns fantastiskt roligt! Jag tycker att det här kulturhuset andas framtidshopp och jag ser fram emot att få vara en del av den kulturen som växer fram, säger hon.

I september förra året öppnade Sara Kuturhus upp i Skellefteå. Två månader senare framkom vissa missförhållanden på arbetsplatsen. En utredning visade att dåvarande vd:n Maria Ekberg Brännström, kränkt personalen.

Nu står det klart att Anna Jirstrand som tidigare arbetat som länsmusikchef för Norrbottensmusiken tar över som vd. Hon har varit med och byggt upp verksamheter som Kulturens hus i Luleå samt kulturhuset Väven i Umeå.

Kulturhuset Sara

– Vi är glada att vi har kunnat rekrytera Anna Jirstrand Sandlund med den gedigna bakgrunden och kunskapen kring liknande verksamheter och hennes breda kontaktnät både lokalt, regionalt och i Sverige, säger styrelseordförande Evelina Fahlesson i ett pressmeddelande.

I juni tillträder hon som vd för kulturhuset och redan nu finns vissa visioner om framtiden:

– Jag hoppas man kommer in i huset och kommer ut berikad med mer och fler saker än man förväntade sig när man gick in, säger Anna Jirstrand Sandlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturhuset Sara

Mer i ämnet