På tisdagen skickades nya besked om förskoleklassplacering ut i Umeå. Foto: SVT

Nya besked om förskoleklass i Umeå

Publicerad

Nu har nya besked om förskoleklassplaceringar inom Umeå kommun skickats ut. Det första beskedet återkallades förra veckan på grund av felaktigheter.

Förra veckan tvingades Umeå kommun återkalla 1400 besked om förskoleklassplaceringar, då felaktigheter smugit sig in i beräkningsunderlaget. Nu har man gjort nya beräkningar och idag skickades nya besked ut. För mindre än fem barn blev det ett annat besked än förra veckan.

– Det blev endast en handfull som fick nytt besked. Sen är det alltid olyckligt när någon fått ett besked som man kanske landat i och det sedan ändras, säger Gunnar Olofsson som är skolstrateg på Umeå kommun.

Felaktigheterna korrigerade

Orsaken till de felaktiga beskeden var att det företag som tagit fram underlaget till hur förskoleklassplatserna ska fördelas jobbat med ett felaktiga kartvärden. Företaget tog på sig ansvaret och kartunderlaget ska nu vara korrigerat för framtida bruk

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.