Hundparkeringen uppskattas av besökare

Uppdaterad
Publicerad

”Jättebra”, tycker både Lizette Norberg och Senada Hajdarevic om den nya djurparkeringen i Umeå. På sociala medier, däremot, är reaktionerna blandade.

Utanför ett köpcentrum på Ersboda i Umeå har man infört parkeringar i skuggan, som är till för bilister med djur i bilen.

– Jag tycker det är jättebra. För det är inte lämpligt att man tar ut djur, och sätter dem i en bil, när det är varmt. Också får de kanske sitta där i flera timmar, säger Lizette Norberg.

”Förstår att folk tar med sig djuren”

– Det är bra att man har tänkt att det finns skugga, absolut, om det blir fint väder och varmt så är det jättebra. Sedan förstår jag ju att folk tar med sig djuren, eftersom man måste ut och handla, säger Senada Hajdarevic.

Tror du att parkeringen kommer att nyttjas på rätt sätt?

– Ja, det tror jag absolut, säger Lizette Norberg.

– Det är väl lite si och så kan jag tänka mig, folk tar väl det som finns ledigt, men jag hoppas det ändå. Om man bara skyltar rätt, säger Senada Hajdarevic.

”Varma dagar ska hunden stanna hemma“

Vår artikel har fått en hel del reaktioner på sociala medier: ”Riktigt varma dagar ska hunden stanna hemma eller i de fall de är med kan man ta ur hunden och tex sätta den vid ett träd i skuggan”, skriver Linda. ”Vi var där igår. Helt perfekt!”, skriver Roger.

Bodil tycker så här: ”Mera sånt i alla städer TACK!.“ och Moa så här: ”Måste man ha hunden med i bilen??? Inget bra val!.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.