Malin Axroth, kommunikatör vid polisen i Västerbotten. Arkivbild. Foto: SVT

Nytt våldtäktsfall i centrala Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Utöver helgens våldtäktsförsök på Ålidhem i Umeå ska ytterligare en kvinna ha överfallits av en okänd man i helgen. Polisen utreder händelsen som våldtäkt. Överfallet ska ha skett i den centrala stadskärnan.

Inom loppet av två veckor har två kvinnor utsatts för våldtäktsförsök i stadsdelen Ålidhem i Umeå. Natten mot lördag 15 oktober överfölls en kvinna på Fysikgränd och under natten mot söndag 30 oktober överfölls ytterligare en kvinna i närheten av cykelbron över Studentvägen i samma stadsdel. Vid båda tillfällena har kvinnorna lyckats avbryta överfallen.

Nu rapporterar polisen att ännu ett misstänkt överfall skett i helgen. Ärendet utreds som våldtäkt och ska ha ägt rum utomhus i Umeå stadskärna någon gång under natten mot söndag 30 oktober, alltså samma natt som våldtäktsförsöket på Ålidhem.

Flera överfall i Umeå

– Det rör sig om ett ärende rubricerat som våldtäkt där den utsatta kvinnan inte ska ha varit bekant med förövaren. Under gårdagen har vi bland annat sökt med hund, men ännu inte kunnat fastställa den exakta brottsplatsen, säger Malin Axroth.

”Inga kopplingar”

Polisen vet inte särskilt mycket om händelsen. Brottstiden är inte exakt känd, det finns ingen skäligen misstänkt och som sagt så har man inte kunnat fastställa den exakta brottsplatsen.

Våldtäkten anmäldes till polisen under söndag förmiddag. Under måndagen kommer polisen höra den överfallna kvinnan och även personer som umgåtts med henne tidigare under kvällen.

– Vi ser i nuläget inga kopplingar mellan detta ärende och de våldtäktsförsök som ägt rum på Ålidhem, säger Malin Axroth.

Kvinnan som utsatts har varit i kontakt med sjukhuset efter händelsen, men vårdas enligt polisen inte där längre. Nu önskar polisen få tips från allmänheten.

– Eftersom brottsplatsen och inte heller tiden för brottet har kunnat ringas in så är alla tips värdefulla för utredningen, säger Malin Axroth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera överfall i Umeå

Mer i ämnet