Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kan ett blocköverskridande samarbete vara möjligt? – hör politikerna i klippet ovan. Foto: SVT

Oklar majoritet i Vilhelmina – partierna ska samarbetsförhandla

Publicerad

Det är fortfarande oklart vem som kommer styra i Vilhelmina kommun. Tidigare har Socialdemokraterna och Centerpartiet styrt tillsammans. Men partierna har nu tillsammans tappat hela 7 mandat. Medan alla andra partier gått framåt.

Socialdemokraterna blev största partiet i Vilhelmina, tvåa blev Kristdemokraterna som gjorde ett rekordval. Men det krävs samarbete med andra för bilda majoritet i kommunfullmäktige.

– Tidigare har vi exempelvis samarbetat med V och C, men var det landar nu återstår att se. Det jag kan säga är att vi inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna, säger Andreas Eliasson (S), första namn kommunfullmäktige.

Valet 2022 Vilhelmina

– Politiskt alternativ är en given partner. I övrigt håller vi våra dörrar öppna, säger Lennart Fjellman (KD), gruppledare Vilhelmina.

Kan ett blocköverskridande samarbete vara möjligt? – hör politikerna i klippet ovan.

Så här fördelas mandaten i kommunfullmäktige. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Vilhelmina

Mer i ämnet